CFC LD Protocol by Ivana Jovanovic

CFC LD je modifikovani protokol kontrole, prevencije i lečenja celulita.

OBUKA ZA MASERE–REVOLUCIONARNA TEHNIKA KOJA POBEĐUJE CELULIT–CFC LD

Cure for Cellulite Ver2 cut ex
Beograd, 28 – 29. maj 2016.
Lokacija: Udruženje “Milutin Milanković”
Maršala Birjuzova 53 (ulaz iz Pop Lukine 1 B)
Beograd

CFC Limfna Drenaža je modifikovani protokol kontrole, prevencije i lečenja celulita.

Ovaj Medikal SPA protokol baziran  je na novom konceptu etiopatogeneze koji su postavili eksperti brazilske klinike za limfedem Godoy & Godoy iz Sao Paola.

CFC LD protokol dizajnirala je nakon kontrolisane eksperimentalne studije na klijentima –  volonterima Ivana Jovanović, dipl SKE, CFC LD terapeut i trener, uz stručnu podršku Prim dr Gorane Isailović i dipl SKE Ivane Avramović.IMG_3500-1.jpg

Ginoidna hidrolipodistrofija (celulit ili tzv. pomorandžina kora) nastaje nezavisno od telesne težine, fizičke kondicije i uzrasta žena. Može se javiti, mada znatno ređe i kod osoba muškoga pola. Vidljiva je kod preko 80% osoba ženskog pola.

22-300x203Donedavno patogeneza celulita bazirana je na shvatanju da je celulit u osnovi poremećaj strukture vezivnog tkiva u dermu i vezivnim pregradama između režnjeva masnih ćelija (adipocita) u potkožnom masnom tkivu.

Smatralo se da kod žena sa nedovoljno čvrstom kolagenom mrežom, masno tkivo vrši pritisak i prodire u dermis, a na površini kože se vide neestetske naslage koje zovemo celulit.

Usled poremećene arhitekture tkiva u koži dolazi do zastoja tečnosti, nagomilavanja toksina i otpadnih produkata koji izazivaju zapalenje u okolnom tkivu. Zapaljenje oštećuje vitalno tkivo koje se zamenjuje neravnomerno rasporedjenim vezivom i tako nastaje začarani krug, koji vodi u sve jače izraženu bolest.

Celulit-ilustracija-300x194Poslednjih godina došlo je do novih otkrića i eksperimentalne potvrde etiopatogeneze celulita zahvaljujući naučno istrazivačkom radu bračnog para lekara iz Brazila  sa klinike Godoy & Godoy. Oni su na svojoj klinici u Sao Paolu, specijalizovanoj za rešavanje problema limfedema ruke kod žena nakon hirurškog odstranivanja dojke, slučajno uočili: da kod pacijentkinja podrvrgnutih svakodnevnoj limfnoj drenaži vrata, pazuha i abdomena u toku 20 dana dolazi do značajne redukcije obima butina, natkolenica i potkolenica, uz gubitak slike pomorandžine kore.

Ovo ih je podstaklo da urade studiju o celulitu. Pacijente su podvrgli detaljnim analizama (histološkim analizama, magnetnom rezonancom, biopsiom,ultrazvučnom diagnostikom…) sa kože butina i potkolenica pre početka terapije, na kraju prvog i na kraju drugog meseca terapije. Zahvaljujući ovoj studiji testirana je i eksperimentalno potvrdjena hipoteza tima eksperata za limfoedem iz Brazila da je celulit BOLEST AKUMULACIJE.

Inspirisani revolucioarnim otkrićem bračnog para Godoy, na hospitalizovanim pacijentima, Ivana Jovanović -dipl. SKE sa timom stručnjaka iz različitih oblasti, modifikovali su ovu moćnu tehniku limfne drenaže u estetske svrhe.Osmišljena je i specifična hemijska formulacija preparata namenjena CFC protokolu.

Rezultat njihovog rada:
1. Efekti su vidljivi  već nakon 1. tretmana.
2. Za upola kraće vreme tretiranja, uspešno se otklanja celulit.
3. Za razliku od klasične anticelulit masaže, CFC LD je nežna i ne dovodi do oštećenja tkiva i pojave modrica.
4. Za razliku od klasične anticelulit masaže koja je bolna, CFC LD je potpuno bezbolna
5. Olakšan rad terapeutu (maseru) Primenjujući tehniku CFC LD, terapeut se ne zamara i u mogućnosti je da uradi veći broj masaža tokom dana.
6. Primenom CFC preparata eliminiše se višak tečnosti zarobljen duže vreme u tkivima, koji nije moguće eliminisati klasičnom anticelulit masažom.

Primenom CFC masaže problem celulita se rešava na brži, nežniji i celishodniji način. Terapeut se tokom rada ne zamara, i u toku dana  može uraditi veći broj tretmana i OSTVARITI VEĆU ZARADU.

Saznajte više o ovoj masaži: Kliknuti ovde

Prijavite se na Fb događaj i pratite aktuelne informacije: Kliknuti ovde

OBUKA:

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, svim zdravstvenim profilima obrazovanja, kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.

Obuka traje ukupno 12 sati.
Subota 28. maj 10 – 16 h
Nedelja 29. maj 10 – 16 h
SVAKI POLAZNIK PO ZAVRŠENOJ OBUCI DOBIJA DIPLOMU.
– Na obuci svaki terapeut će nauči kako da uradi dobru anamnezu i odredi kliničku sliku celulita.
– Da sam napravi plan i dinamiku tretmana po fazama u zavisnosti od tipa celulita (adipoznog, edematoznog, fibroznog , sklerotičnog…) kao i od spoljnih i unutrašnjih faktora koji utiču na pojavu celulita.
– Na kraju obuke svaki terapeut  će biti osposobljen da uradi manuelnu limfnu drenažu celog tela, drenažu debelog creva kao i CFC masažu i ceo CFC protokol.

★ CENA: 150 eura

Ukupan broj polaznika:15

REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 50 eura.
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun u dinarskoj protivrednosti, po višem kursu u menjačnicama:
Siniša Račić
BANCA INTESA
Broj računa: 160-5100100106763-43
KONTAKT:
Siniša Račić, tel: +381 60 44 97 111

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.

KONTAKT:
Siniša Račić, tel: +381 60 44 97 111 – 0pšte informacije i uplate
Ivana Jovanović, tel: +381 60 01 08 254 – stručne informacije

Obuku vodi Ivana Jovanović -dipl. SKE 

Biografija

Ivana Jovanović od 2014. razvija CFC LD protokol zajedno sa saradnicima. Dosad je obučila preko 50 terapeuta ovom revolucionarnom anticelulit masažnom tehnikom.

IMG_3526-300x200Ivana  predaje na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Zemunu, Beograd, kao saradnik u nastavi na predmetima Velnes i Tradicionalne kozmetičke procedure, takođe predaje kao nastavnik u Srednjoj medicinskoj školi „Nadežda Petrović“ u Zemunu- Beograd, na predmetu Estetske nege i Masaže. Ranije je stekla dosta iskustva radeći nekoliko godina u wellness centrima u Beogradu poput City Spa Retreata, City Wellnessa i Relax centra hotela Zira.

Član je Medikal Spa Asocijacije Srbije (MSPAAS) od njenog osnivanja i ima funkciju predsednice Komisije za istraživanje i razvoj u programima medicinskog wellnessa. U ovoj asocijaciji angažovana je stalno na akreditovanim kursevima kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike iz oblasti medikal-spa (turizma).

Ivana je koautor projekta ”Jedinstveni srpski wellness koncept(2011) i koautIMG_3514-300x200or projekta “Šumadijski šumski hamam kao medical SPA koncept”,koji je predstavljen na Kongresu banja u Kjotu 2014. godine od strane Prim dr Gorane Isailović, predsednice MSPAAS, i koautorke ovog projekta. Sem što je kreator i trener „cervico femoralno cruralne limfne drenaže“ (CFC LD) ona je takođe i kreator i trener masaže „Hod po malinama“, kreator i trener masaže „Forest masaža“ kao i kreator tretmana „Fotobalans“.

Završila je srednju i višu medicinsku školu u Beogradu. Nakon završetka Više diplomirala je na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Prošle godine (2015.) diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment u Beogradu a trenutno završava master u oblasti wellnessa na istom fakultetu.
Stalno je usavršavala svoje znanje u vezi sa tehnikama oblasti wellnessa tako da je 2010. godine završila limfnu drenažu po Vodderovoj metodi. Godine 2013. završila je obuku za masažu sa tibetanskim zvučnim činijama sa muzikoterapijom. Godine 2015. stekla je sertifikat tajlandske TTC spa škole za kurs tradicionalne tajlandske masaže koji je pohađala u Bangkoku.

Aktivniodmor.net – cfcld.wordpress.com 2016

Advertisements

About Kiseki

Sinisa Jovanovic 一 also know as kiseki, author of the blog.

One comment on “OBUKA ZA MASERE–REVOLUCIONARNA TEHNIKA KOJA POBEĐUJE CELULIT–CFC LD

  1. Pingback: Obuka za masere – REVOLUCIONARNA TEHNIKA KOJA POBEĐUJE CELULIT – CFC LD | Limfna drenaža by Ivana Jovanovic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: